دستگاه گوارش
بیماری های دستگاه گوارش انواع مختلفی دارند و بهطورکلی بسیار شایع هستند. این بیماریها قسمتهای مختلف دستگاه گوارش را درگیر میکنند از جمله معده، روده باریک و بزرگ و کبد و غیره. اگر دچار بیماری های دستگاه گوارش شده باشید، میدانید که بسیاری از علائم و نشانههای این بیماریها شبیه به هم هستند و باید برای تشخیص دقیق آن به متخصص گوارش مراجعه کرد. در این مطلب انواع بیماریهای دستگاه گوارش را معرفی میکنیم و توضیح میدهیم که هرکدام چه علائم و نشانههایی دارند و کدام اندامها را درگیر میکنند. عمل های شایع در دستگاه گوارش شامل عمل های سرپایی و جراحی میباشد مانند سرطان معده و مری ،اندوسکوپی، کولونوسکوپی و …
آندوسکوپی
کوله سیستکتومی
لاپاروسکوپی
به منظور تشخیص یا درمان بخش های از دستگاه گوارش از دستگاهی مخصوص به نام آندوسکوپ استفاده می شود که به بررسی و یا جراحی ارگانهای داخلی مانند معده و روده و یا عروق خونی داخلی بدن بیمار میپردازد این روش به جراح اجازه میدهد تا بدون ایجاد برش و شکاف بزرگ در بدن بیمار دست به اقدام تشخیصی و یا درمانی بزند.
جراح لولهی آندوسکوپ را از طریق برشی کوچک و یا از طریق مجراهای طبیعی بدن مانند دهان، بینی، مقعد غیره وارد بدن بیمار میکند. آندوسکوپ لولهای انعطافپذیر است که در انتهای آن دوربینی تعبیه شده تا پزشک بتواند اندامهای درونی را مشاهده کرده و یا در صورت نیاز با پنس و قیچیای که در انتهای آندوسکوپ وجود دارد عمل جراحی انجام داده و یا نمونه برداری از بافتها را انجام دهد.
این عمل جراحی در بیشتر موارد برای درمان سنگ کیسه صفرا و عواقبی که این سنگها به دنبال دارند انجام میشود. پزشک متخصص داخلی ممکن است به این دلایل روش جراحی کوله سیستکتومی را به بیمار توصیه کند:
وجود سنگ در کیسه صفرا( کوله لیتیاس)
وجود سنگ در مجرای صفراوی( کوله دوکولیتیاس)
التهاب کیسه صفرا (کوله سیستیک)
التهاب پانکراس( پانکراتیک) در اثر سنگ کیسه صفر
در عمل جراحی کول سیستکتومی چهار شکاف کوچک در شکم ایجاد شده و دوربین کوچک و ابزارهای خاص جراحی از این طریق وارد شکم میشوند. بدین ترتیب در حالی که داخل شکم قابل مشاهده است ،کیسه صفرا برداشته میشود.
پزشکان متخصص داخلی این نوع از کلسیستکتومی را کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک مینامند.
در مواردی در کوله سیستکتومی ممکن است برای خارج کردن کیسه صفرا یک شکاف بزرگ روی شکم ایجاد شود. به این نوع از کوله سیستکتومی کوله سیستکتومی باز گفته میشود.
عوارض کوله سیستکتومی:
عمل جراحی کوله سیستکتومی ممکن است پیامدهای کم خطری را دنبال داشته باشد:
نشت مایع صفرا، خونریزی، لخته های خونی، مشکلات قلبی، عفونت، آسیب به ساختارهای اطراف مانند مجرای صفراوی ، کبد و روده کوچک، پانکراتیت، نومونی
لاپاراسکوپ یک لوله کوچک است که دارای منبع نور و دوربین با وضوح بالا است و از طریق یک برش در دیواره شکم وارد میشود و در حین حرکت تصاویر داخل شکم یا لگن را به مانیتور تلویزیون منتقل میکند.
در لاپاراسکوپی تشخیصی به کمک دوربین دستگاه لاپاراسکوپ جراح به بررسی اندامهای داخلی شکم میپردازد. اگرچه به کمک انواع تصویربرداری امکان مشاهده مشکلات و بیماریهای شکمی و لگنی وجود دارد اما اگر این آزمایشات اطلاعات کافی را برای تشخیص پزشک فراهم نکند، انجام لاپاراسکوپی تشخیصی ضرورت پیدا میکند.
در این روش پزشک میتواند نمونه های بیوپسی از بافت مورد نظر خود را نیز بدست آورد. امروزه حتی از روش لاپاراسکوپی برای برداشتن تومورهای خوشخیم یا سنگ کلیه نیز استفاده میشود.
لاپاراسکوپی ۱ :
معمولاً برای اهداف تشخیصی انجام میگیرد وبه دنبال مشکلاتی میگردد که آزمایشهای تصویربرداری قادر به شناسایی آنها نبودهاند.
استوری کریمیان:
لاپاراسکوپی ۲:
در طول معاینه، نمونههای بافتی لازم برای بیوپسی از داخل حفره شکمی یا لگنی جمعآوری شود. همچنین طی این عمل جراحی مشکلات جزئی همچون، ضایعات یا انسدادهایی که ممکن است در طول معاینه مشاهده شوند، برطرف میشوند.
نمونه کارها
با توانایی های ما در زمینه ی جراحی زیبایی و درمانی آشنا شوید و باخاطری آسوده خود را به ما بسپارید.
بیماران راضی
بخش های بهداشتی
انواع تحقیق
جوایز دریافتی
سوالی دارید؟
هدف ما ارائه خدمات درمانی و زیبایی به شماست به این جهت ما در زمینه های جراحی چون لیپوساکشن و پیکرتراشی ، بلفارو پلاستی و لاپاراسکوپی و جراحی های کوچک پاسخگوی سوالات شما در جهت شفاف سازی نوع خدماتمان هستیم.
هدف از جراحی اسلیو معده چیست؟
کاهش وزن از طریق کاهش حجم معده یعنی بیمار غذای کمتری دریافت کند و با خوردن مقدار کمی غذا سریع سیر شده و به صورت خودکار دیگر غذا نخورد.